مریم میرزاخانی نامی است که زیاد می شنویم. کسی که نام ایران و ایرانی را سربلند کرد. در این مطلب می خواهیم بدانیم مریم میرزاخانی کیست و چرا معروف شد. او توانست مساله ای حل نشدنی در ریاضیات را حل کند. با دانستن بیوگرافی مریم میرزاخانی ابعاد شخصیت او را می شناسیم.

مریم میرزاخانی کیست

مریم از نوابغ علم ریاضیات بود. شاید بتوان گفت بود و هست. چرا که تاثیرش بر ریاضیات همیشه باقی می ماند. او توانست در المپیاد ریاضی جوایز زیادی بگیرد. مریم میرزاخانی طلای المپیاد ریاضی داشت.

عکس مریم میرزاخانی در زمان تدریس ریاضی

بیوگرافی مریم میرزاخانی

تولد

مریم میرزاخانی در 22 اردیبهشت 1356 به دنیا آمد. 

عکس بچگی مریم میرزاخانی

دوران دبیرستان

مریم میرزاخانی دانش آموزی سخت کوش بود. از دوران دبستان تا دبیرستان را هم با عشق درس خواند. آن قدر که همیشه نمره هایی عالی گرفت. دوره دبستان را با نمره های خوب پایان داد. پس از آن در آزمون ورودی مدارس سمپاد شرکت کرد. او جزو استعداد های درخشان بود. دوستی با رویا بهشتی در این دوران بود. مریم از رویا به عنوان بهترین دوستش یاد کرده است. کسی که همیشه پای درس و پیشرفت بود. او نیز مثل مریم عاشق ریاضی بود.

عکس مریم میرزاخانی و دوستش رویا بهشتی

ورود به دانشگاه صنعتی شریف

مریم میرزاخانی از دانشجویان شریف بود. او کارشناسی اش را در دانشگاه صنعتی شریف گذراند. 

درخشش در زمینه ریاضی

بیوگرافی مریم میرزاخانی با ریاضی پیوند خورده است. نمی توان گفت کدام یک دیگری را مطرح کردند. مریم کاری بزرگ در ریاضی کرد. ریاضی هم کاری کرد که مریم میرزاخانی بسیار معروف شود.

اولین جایزه در دوره دبیرستان

مریم میرزاخانی از زمان نوجوانی عاشق ریاضی بود. در همان زمان هم جوایزی گرفت. گرچه جوایز آخرش بود که بسیار بوق و کرنا به پا کرد. او جزو اولین دخترانی بود که در المپیاد ریاضی شرکت کرد. در سال های 1373 و 1374 اولین جوایزش را گرفت. در آن زمان سوم و چهارم دبیرستان را می خواند. مریم میرزاخانی در المپیاد شرکت کرد و طلای جهانی گرفت.

جایزه طلای مریم میرزاخانی در سال 1373

المپیاد ریاضی هنگ کنگ

مریم میرزاخانی در المپیاد جهانی ریاضی هنگ کنگ شرکت کرد. این المپیاد در سال در سال 1994 برگزار شد. او با کسب نمره 41 از 42 طلای جهانی گرفت. سال بعد در المپیاد جهانی ریاضی کانادا شرکت کرد. در این مسابقه نمره کامل را گرفت. و این کسب بهترین نمره با طلای جهانی همراه بود.

مدال فیلدز مریم میرزاخانی

در سال 2014 مدال فیلدز گرفت. اتحادیه جهانی ریاضیات (IMU) این مدل را به او داد. مدال فیلدز هر 4 سال یک بار به جوان نابغه ریاضی داده می شود. یکی از شرایط هم این بود که زیر 40 سال باشند. شرطی که مریم داشت. او هم نابغه و هم جوان بود. در سال 2005 نشریه پاپیولار ساینس آمریکا از مریم میرزاخانی نام برد. گفت که او جزو 10 ذهن جوان جهان در زمینه ریاضی است.

حل معمای حل نشده ریاضی

درخشش در ریاضی زندگی نامه مریم میرزاخانی را خواندنی کرده است. او جزو زنان موفق جهان است. یکی از کارهایش حل مساله ای حل نشدنی در ریاضی بود. این مساله در زمینه محاسبه حجم رمزهای جایگزین فرم های هندسی هذلولی بود. او تحقیق ها و ارائه های خوبی عرضه کرد. مریم میرزاخانی و همکارانش اثبات با حدسی در حوزه فضاهای زمینه مختلط مسئله حل نشده ریاضی را حل کردند.

نقش اطرافیان در پرورش بهتر او

تاثیر محیط را نباید نادیده گرفت. زندگی در یک خانواده درست سرنوشت کودکان را تغییر می دهد. حتی دوستان نیز می توانند فردی را به سمتیت هدایت کنند.

عکس مریم میرزاخانی نابغه ریاضی ایرانی

رویا بهشتی دوست ریاضی دوست

گفتیم که او در تیزهوشان درس خواند. در این دوران تحصیل یک دوست فوق العاده داشت. رویا بهشتی دوست خوب مریم بود. دوستی او و مریم سال ها به طول انجامید. مریم و رویا هر دو عاشق ریاضی بودند. حتی با هم در المپیادها شرکت می کردند. هر دو نیز تصمیم گرفتند که ریاضی محض بخوانند.

حمایت های پدر و مادر و خانواده

پدر و مادر مریم میرزاخانی بسیار حامی اش بودند. آنها دوست داشتند فرزندانی اثربخش داشته باشند. هرگز آن ها را به سمتی مجبور نکردند. زمینه را باز گذاشتند تا به سمت علاقه شان بروند. مریم میرزاخانی نیز به سمت ریاضی رفت.

مدیران و معلم ها

به خصوص در استعدادهای درخشان مدیر و معلم های خوبی داشت. او گفته مدیر مدرسه شان بسیار فعال بود. وقتی می دید چیزی را می خواهیم کمکمان می کرد. او کمک کرد تا بتوانیم راحت تر در آزمون های ریاضی شرکت کنیم.

ادامه فعالیت خارج از ایران

هر دانشگاهی از خدا می خواست دانشجویی چون مریم داشته باشد. مریم میرزاخانی ادامه تحصیل را در هاروارد ادامه داد.

کسب دکترای ریاضی از هاروارد

زمانی که دانشجوی شریف بود برای قضیهٔ شُراثبات راهی پیدا کرد. راهی ساده که در ماه نامهٔ انجمن ریاضی آمریکا چاپ شد. پس از این وارد دانشگاه هاروارد شد. مریم میرزاخانی در سال 2004 از هاروارد دکترا گرفت.

دریافت درجه استادی از دانشگاه پرینستون

دکترا را گه گرفت در دانشگاه پرینستون استادیار شد. تا سال 2008 در آنجا ماند. سپس درجه استاد تمامی گرفت.

استاد دانشگاه استنفورد

31 سالش بود که استاد تمام شد. با این درجه در دانشگاه استنفورد به تدریس ریاضی پرداخت.

زندگی شخصی مریم میرزاخانی

او نیز همسر و خانواده داشت. گرچه خیلی هم نتوانست طعمشان را بچشد. چرا که زود دار فانی را وداع گفت.

همسر مریم میرزاخانی کیست

 یان واندراک اهل جمهوری چک شوهر مریم میرزاخانی بود. وی دانشیار ریاضی دانشگاه استنفورد بود. همچنین پژوهشگر سابق علوم رایانه نظری مرکز تحقیقات آی بی ام بود و هست.

عکس همسر و دختر مریم میرزاخانی

آناهیتا دختر مریم میرزاخانی

مریم میرزاخانی و یان صاحب یک دختر شدند. نام او را آناهیتا گذاشتند. مریم دوست داشت دخترش تابعیت ایرانی داشته باشد. گرچه وقتی خود زنده بود آرزویش عملی نشد. اما بعدها این خواسته را دیگران برایش عملی کردند.

مرگ مریم میرزاخانی

متاسفانه خیلی زود او را از دست دادیم. شاید اگر بود باز هم برایمان افتخار می آفرید. اما گلچین روزگار عجب با سلیقه است. می چیند آن گلی را که به جهان نمونه است.

علت مرگ مریم میرزاخانی چه بود

در سال 1396 اعلام شد که او به سرطان دچار است. سرطان خیلی زود هم او را از ما گرفت.

سرطان مریم میرزاخانی چه بود

مریم میرزاخانی ابتدا سرطان پستان گرفت. این سرطان بعدتر به مغز و استخوان او سرایت کرد.

26 تیر 1396 روز سخت برای ریاضی و خانواده مریم

مریم میرزاخانی 26 تیر 1396 فوت کرد. علت مرگ نیز سرطان اعلام شد. چندی پیش از مرگ نیز خانواده اش برای عیادت رفته بودند.

عکس قبر مریم میرزاخانی

عکس مریم میرزاخانی و خوارزمی در فرودگاه ترکیه

خانم میرزاخانی در کشورهای دیگر هم مورد توجه بود. علم او باعث دیده شدنش شد. در فرودگاه استانبول ترکیه عکسی جالب درج شده است. عکسی که مریم میرزاخوانی در کنار خوارزمی است.

عکس مریم میرزاخانی و خوارزمی در فرودگاه استانبول ترکیه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *